www.archive-info-2012.com » INFO » T » TURVALLISTAJUHLAA

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".

  Archived pages: 26 . Archive date: 2012-11.

 • Title: Turvallista juhlaa! toivoo Tukes - Turvallista juhlaa
  Descriptive info: .. ilotulitus.. info.. Facebook.. Jaa Twitterissä.. Turvallista juhlaa.. Etusivu.. Seminaari.. Testatut tuotteet.. Tukes valvoo.. Turvallisuustietoa.. Kerro jouluvaloistasi.. Flash-liitännäinen puuttuu.. Kynttilät.. Turvallista juhlaa! toivoo Tukes.. Jouluvalot.. Kemikaalit.. Alkusammutus.. |.. Turvallisuusinfo.. Tukes - Turvallisuus- ja kemikaalivirasto..

  Original link path: /
  Open archive

 • Title: Turvallista juhlaa! - Turvallista juhlaa
  Descriptive info: Ohjelma.. Seminaariesitykset.. Turvallista juhlaa!.. Turvallista valoa jouluun! - seminaari 13.. 12.. 2011.. klo 10 - 12.. 30, Pasilan virastokeskus.. Kynttilät ja sähköiset jouluvalot tuovat juhlan tunnelmaa koteihin, ikkunoille ja pihamaille.. Valot myös piristävät ja tuovat vireyttä ihmisille vuoden pimeimpään aikaan.. Valojen turvallisuus on joulun juhlijoiden kannalta tärkeää, jotta juhlatunnelma  ...   voi vaikuttaa jouluvalaistuksen turvallisuuteen.. Mutta ovatko kaikki tuotteet turvallisia? Mitä alkusammutusvälineitä kodeissa tarvitaan? Miten kemikaalit ja joulu liittyvät yhteen? Miten talven valaistus näkyy sähkölaskussani?.. Turvallista juhlaa -seminaarissa kerromme joulunajan turvallisuudesta, tänä vuonna erityisteemana ovat valaistukseen liittyvät kysymykset.. Tilaisuudessa julkistamme myös mm.. kynttilöiden ja jouluvalojen valvontaprojektien tulokset.. Katso seminaarin ohjelma.. tästä..

  Original link path: /seminaari/
  Open archive

 • Title: Turvallista juhlaa
  Descriptive info: Käsisammuttimet ja palovaroittimet.. Vuonna 2010 testatut tuotteet.. Vuonna 2011 Tukesin Turvallista juhlaa -valvontaprojektissa keskityttiin sisäkynttilöihin ja sähköisiin jouluvaloihin.. Lisäksi testattiin käsisammuttimia ja palovaroittimia.. Tukes testautti Tullilaboratoriossa sisäkynttilöiden turvallisuutta.. Testiin pyrittiin valitsemaan mahdollisimman erilaisia tuotteita, joista mahdollisesti olisi voinut löytyä turvallisuuspuutteita.. Kynttilöistä testattiin niiden paloturvallisuus ja turvallisuusmerkinnät niitä koskevien standardien mukaisesti.. Kynttilöiden turvallisuutta arvioitaessa otettiin huomioon myös.. Tukesin ohje.. Kynttilätuotteiden ja eräiden  ...   testautti yhteensä 22 erilaista sähköistä jouluvaloa tai valosarjaa.. Testeissä selvitettiin, täyttävätkö jouluvalot niitä koskevat sähköturvallisuusvaatimukset.. Tukes valvoo sähkötuotteiden turvallisuutta jatkuvasti ympäri vuoden.. Joulun turvallisuusprojektiin valitut tuotteet hankittiin marraskuun aikana.. Tämän jälkeenkin kenttätarkastajat ovat hankkineet testattavaksi jouluvaloja, joiden testitulokset valmistuvat myöhemmin.. Tukes testautti vuonna 2011 seitsemän eri käsisammutinmallia ja yhdeksän palovaroitinmallia.. Testattavat tuotteet hankittiin kuluttajaliikkeistä ja ne testattiin VTT:llä ja tanskalaisessa Delta-laboratoriossa..

  Original link path: /testatut-tuotteet/
  Open archive

 • Title: Tukes valvoo - Turvallista juhlaa
  Descriptive info: Sähkötuotteet.. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) valvoo useiden joulun juhlintaan liittyvien tuotteiden turvallisuutta.. Valvottavia tuoteryhmiä ovat mm.. kuluttajatuotteet kuten lelut, sähkötuotteet, ilotulitteet, palovaroittimet ja alkusammutusvälineet sekä jalometallituotteet.. Vuoden 2011 alusta lähtien Tukes on valvonut myös kemikaalituotteiden turvallisuutta.. Tukesin toiminnan tarkoituksena on suojella ihmisiä, omaisuutta ja ympäristöä turvallisuusriskeiltä.. Tukesin toimialoja ovat mm.. sähkö ja hissit, kemikaalituotantolaitokset, kaivosasiat, räjähteet, ilotulitteet, painelaitteet, mittauslaitteet, jalometallituotteet, pelastustoimen laitteet, rakennustuotteet, kuluttajaturvallisuus sekä tuotteiden energia- ja ekologinen tehokkuus.. Lisätietoja Tukesin toiminnasta löydät verkkosivustoltamme.. www.. tukes.. fi..

  Original link path: /tukes-valvoo/
  Open archive

 • Title: Turvallisuustietoa - Turvallista juhlaa
  Descriptive info: Kemikaalien turvallinen käyttö.. Ilotulitusohjeita.. Tulipalojen ehkäisy ja alkusammutus.. Kemikaaleja on nykyisin kaikkialla.. Ne ovat ihmisille monella tapaa hyödyllisiä, usein lähes välttämättömiä.. Kemikaalien käyttö vaatii kuitenkin erityistä huolellisuutta ja tarkkuutta, sillä monilla niistä on myös haitallisia vaikutuksia terveyteemme ja elinympäristöömme.. Monet kotitalouksissa käytettävät jokapäiväiset aineet kuten pyykinpesu- ja  ...   ja kasvinsuojeluaineet ovat vaarallisia kemikaaleja.. Tunnetko uudet kemikaalien varoitusmerkit? Tutustu kemikaalien turvallisen käytön ohjeisiin!.. Miten ilotulitteita ammutaan turvallisesti? Katso Tukesin videot, joista näet, miten ilotulittaminen onnistuu turvallisesti.. Tutustu myös ilotuliteturvallisuusasioihin Tukesin turvallisuuskampanjasivustolla.. http://www.. ilotulitus.. info/.. Paloturvallisuus liittyy myös joulunaikaan.. Tukes valvoo palovaroittimia ja alkusammutusvälineitä.. Lue niihin liittyviä turvallisuusohjeita..

  Original link path: /turvallisuustietoa/
  Open archive

 • Title: Kerro jouluvaloistasi - Turvallista juhlaa
  Descriptive info: Millaiset jouluvalot saavat sinun joulumielesi heräämään? Oletko kynttiläihmisiä vai turvaudutko sähköisiin tunnelmavaloihin? Saavatko valot välkkyä ja loistaa väreissä vai luotatko hillittyyn ilmeeseen? Milloin kaivat kynttilät esiin vai poltatko kynttilöitä läpi vuoden?.. 15.. 2011 klo 09:57:58.. Värivalot vihastuttaa.. Kynttilöitä polttelen sisällä ja ulkona syyspimeistä kevään kirkkauteen saakka.. Lisäksi joulukuussa sisällä valoverhona Led-valot yötäpäivää.. Värilliset ulkovalot eivät mielestäni kuulu meidän ympäristöömme ja vilkkuvat ovat jo suoranaista naapurin/ohikulkijan ärsyttämistä.. Jokainen koristakoon kotinsa sisustan miten tahtoo, mutta tämä nykyinen ympäristösaasta pitäisi kieltää.. Siniset valot ulkokäytössä haluaisin kiellettävän kokonaan.. Tuskin olen ainoa, jolle ne laukaisevat migreenin.. Joulunaikaan onkin vaivalloista ulkoiluttaa koiraa törmäämättä siniseen valosuihkuun.. Samoin joutuu kiertämään kaukaa tietyt kaupat tai kauppakeskukset.. 12.. 2011 klo 21:54:52.. Valonpilkahdukset piristävät.. Minua ja pientä lasta jouluvalot piristävät.. Kun aamulla kuljemme pimeän aikaan hoitoon, bongailemme yhdessä erilaisia jouluvaloja ja ihastelemme niitä.. Sama toimii päivän päätteeksi, kun kuljemme takaisin kotiin.. 2011 klo 12:34:45.. Synkkyys sytyttää..  ...   samanlaisen valon.. Jos pimeys ahdistaa, niin tavalliset valaisimet helpottavat pimeyteen, tai erityiset kirkasvalolamput.. Jouluvalot ovat turhakkeita.. 9.. 2011 klo 10:45:18.. Piristystä synkkyyteen.. Valoilla on yllättävän suuri merkitys siihen, että suomalaiset ylipäänsä jaksavat pimeimmän ja synkimmän ajan ylitse.. Kukin valitkoon valonsa tyylillään, joku pitää hillityistä ja rauhallisista valoista, toinen haluaa välkettä ja väriä - ja vaikkapa äänitehosteiden kera.. Toivoisin joulumieltä kaikille niin, että kaikkien valintoja kunnioitettaisiin.. Naapurin puutarhan kirjava valomeri ei ehkä ole itselle se oikea valinta, mutta tuskin mikään iso ongelmakaan.. Sähkönkulutuksesta ei tässä kannata liikaa puhua, sillä valojen tuoma mielihyvä tuo kaikille terveyttä, pirteyttä ja elinvoimaa, jonka hinnan voi myös mitata euroissa.. Hyvää joulua kaikille :).. 7.. 2011 klo 13:17:11.. Jouluvalot auttavat hiljentymään.. Joulu ei ole joulu ilman joulun valoja.. Lapsuuteni jouluna aidot kynttilät koristivat joulukuusen, ja silloin niitä hiljennyttiin ihailemaan pitkäksi aikaa tunnelmallisen joulumusiikin säestämänä.. Nykyään joulukuusta valaisevat sähkövalot, mutta kauniita nekin ovat..

  Original link path: /kerro-jouluvaloistasi/
  Open archive

 • Title: Ohjelma - Turvallista juhlaa
  Descriptive info: 13.. Pasilan virastokeskus, Opastinsilta 12, auditorio 2.. krs.. 10.. 00.. Tukes - laajeneva tuotevalvonnan keskus.. Seppo Ahvenainen, ylijohtaja, Tukes.. 10.. Valo ja vireys.. Mikko Härmä, professori, johtaja, Inhimillinen työ osaamiskeskus, Työterveyslaitos.. 30.. Energiatehokas valaistus talvella.. Päivi Suur-Uski, asiantuntija, Motiva.. 45.. Sähkövalot, kynttilät ja paloturvallisuus.. Timo Loponen, suunnittelija, Pelastusopisto Kuopio.. Kemikaalit ja joulu.. Esa Nikunen, johtaja, Tukes.. kahvitauko.. Vuoden 2011 valvontaprojektien tulokset ja valvonnassa havaitut puutteet..

  Original link path: /seminaari/ohjelma/
  Open archive

 • Title: Seminaariesitykset - Turvallista juhlaa
  Descriptive info: Mikko Härmä.. pdf.. (697 kB).. paivi suur-uski.. (815 kB).. Esa Loponen.. (564 kB).. Esa Nikunen.. (754 kB).. Sisäkynttilöiden turvallisuustesti.. (317 kB).. (706 kB)..

  Original link path: /seminaari/seminaariesitykset/
  Open archive

 • Title: Kynttilät - Turvallista juhlaa
  Descriptive info: Julkistamme kynttilöiden testausten tulokset tällä sivulla 13.. kello 12.. Painokelpoinen kuva avautuu, kun klikkaat sivulla näkyvää kuvaa.. POIS MARKKINOILTA:.. Magic-kynttilä lasissa ja varjostimella.. Kynttilän pintalämpötilat olivat yli.. Tukesin ohjeessa.. annetun kynttilälyhtyjä koskevan suosituksen.. Lisäksi kynttilän varoitusmerkinnät olivat pienikokoiset.. Maahantuoja veti tuotteen vapaaehtoisesti pois markkinoilta.. Maahantuoja: Tokmanni Oy.. Lasinen tuikkukynttilä.. Kynttilästä puuttuivat kokonaan standardin edellyttämät varoitusmerkinnät.. Maahantuoja veti tuotteen oma-aloitteisesti pois markkinoilta.. Maahantuoja: Bauhaus Co Ky..

  Original link path: /testatut-tuotteet/kynttilat/
  Open archive

 • Title: Jouluvalot - Turvallista juhlaa
  Descriptive info: Palautusmenettely.. Tuotteessa on havaittu virheitä ja puutteita, joiden vuoksi se kerätään pois kuluttajilta.. Myyntikielto.. Tuotetta ei kerätä pois kuluttajilta, mutta sen myyntiä ei saa jatkaa.. Toimituskielto.. Kaupoissa olevat tuotteet saa myydä, mutta uusia tuotteita ei saa toimittaa myyntiin ennen kuin puutteet on korjattu.. Huomautus.. Tuotteessa on lieviä puutteita, joista myyjälle/maahantuojalle annetaan huomautus.. Julkistamme sähköisten jouluvalojen testaustulokset tällä sivulla 13.. PALAUTUSMENETTELY:.. Luxus valopallo.. (Luxus, malli JAC0428).. Lamppusarja hehkulampuin, sisäkäyttöön.. Lamppusarjasta puuttui vedonpoistin.. Lisäksi lamppu poistettuna jännitteiset johdinlangat tulivat kosketeltaviksi ja liitäntäjohdossa oli ainoastaan yksinkertainen eristys (pitää olla kaksinkertainen).. Tuotteesta puuttui arvokilpi ja sen mukana kaikki pakolliset merkinnät.. Sähköiskun vaara.. Maahantuoja ja myyjä: Veljekset Keskinen Oy.. MYYNTIKIELTO:.. Lyskaede Kerte -kynttilävalosarja.. (HP-Light System, malli 50240/XML-808-16L).. Lamppusarja hehkulampuin, ulkokäyttöön.. Tuote ei kestänyt roiskevesikoetta ja vettä tunkeutui  ...   Kosketussuojina toimivat kynttilänvarret eivät kestäneet täysin vetorasituskoetta.. Finn-lumor-led-valoketjun verkkoliitäntäkoje.. (Finn-lumor / Changzhou Damei, malli DMD-24V3W-IP44/106886.. WZ-63840E-WT).. Verkkoliitäntäkoje lamppusarjalle, ulkokäyttöön.. (Testattu vain verkkoliitäntäkoje).. Pintavälit eivät ole riittävät erinapaisten jännitteisten osien välillä.. Maahantuoja: Tammer-Tukku Oy.. Myyjä: Nekalan Löytöliiteri.. Oxford-kynttelikkö.. (Markslöjd Oxford, malli 8075).. Lamppusarja, kynttelikkö sisäkäyttöön.. Liitäntäjohdon vedonpoisuttoa ei ollut toteutettu luotettavasti.. Lisäksi epänormaalin käytön lämpenemiskokeessa lampunpitimien muoviosat sulivat osaittain niin että lamppuja ei voinut enää vaihtaa.. Sähköiskun vaara ja palovaara.. Myyjä: Prisma Mylly Raisio.. Luxus-puukynttelikkö.. (Luxus, malli JAC1519).. Kaikki seitsemän lampunpitimen puualustaa olivat irti puurungosta ja tämän vuosi liitäntäjohdon peruseristetyt johtimet olivat kosketeltavissa.. Liitäntäjohdon vedonpoistin oli kiinnitetty vain yhdellä ruuvilla eikä kestänyt vetokoetta.. Verkkoliitäntäjohdon vaippa oli vioittunut.. Vaippa oli puristuksessa puujalustan ja rungon välissä.. Lisäksi valvontaprojektiin kuului 12 kappaletta erilaisia huomautuksen saaneita jouluvaloja..

  Original link path: /testatut-tuotteet/jouluvalot/
  Open archive

 • Title: Käsisammuttimet ja palovaroittimet - Turvallista juhlaa
  Descriptive info: Käsisammuttimet.. Tukes testautti vuonna 2011 seitsemän eri käsisammutinmallia.. Testit tehtiin VTT:llä.. Käsisammuttimet hankittiin kuluttajaliikkeistä, ja kaikki sammuttimet olivat 1 – 12 kg jauhesammuttimia.. Käsisammuttimille tehtiin osa standardissa SFS-EN 3-7 määritellyistä testeistä (mm.. laukaisuviive, vähimmäistoiminta-aika, täyttömäärä, jäännössammutemäärä).. Kaikki testatut käsisammuttimet täyttivät vaatimukset tutkituilta osiltaan.. Lisätietoa käsisammuttimista Tukesin nettisivuilla.. Palovaroittimet.. Tukes testautti vuonna  ...   kuluttajaliikkeistä, ja niiden hinnat olivat välillä 3,90 – 52,90 €.. Viiden testatun palovaroittimen toiminta perustui optiseen ilmaisuun ja kolmen ionisoivaan.. Yhdessä palovaroittimessa oli sekä optinen ja ionisoiva ilmaisin.. Palovaroittimille tehtiin standardissa SFS-EN 14604 määritelty savuherkkyystestipalo.. Testipalossa poltettu materiaali määräytyi ilmaisintyypin mukaan.. Kaikki testatut palovaroittimet täyttivät vaatimukset tutkituilta osiltaan.. Lisätietoa palovaroittimista Tukesin nettisivuilla..

  Original link path: /testatut-tuotteet/kasisammuttimet-ja-palovaroittim/
  Open archive


 • Archived pages: 26